FAQ over Mizuna

Frequent gestelde vragen over de groente- en fruitpakketten van Mizuna

Mizuna: Qué?
Mizuna is naast een bladgroente ook een ploeg vrijwilligers die wekelijks groente- en fruitpakketten aanbiedt aan studenten in Gent. Onze pakketten zijn biologisch, lokaal geproduceerd, vers, betaalbaar en op maat van de student gemaakt.

Hoe groot is een pakket? Ik kook immers niet elke dag.
Naast groente- en fruitpakketten biedt Mizuna ook gemengde en aardappelpakketten aan. Het groentepakket omvat drie, soms vier, soorten groenten (zie afbeelding). Met dit volume maak je ongeveer van maandag- tot en met donderdagavond een avondmaal voor een normale eter. Het gemengd pakket is ideaal voor een kotstudent die slechts twee à drie keer per week kookt. Bovendien haal je met dit pakket ook wat fruit in huis. De pakketten kosten elk zes euro.

groentepakket fruitpakket gemengd pakket

 

 

 

 

 

Meer informatie over de pakketten, klik hier.

Paksoi of warmoes, nog nooit van gehoord! Wat moet ik daar mee doen?
Geen nood, de groente-en fruitwijzer op onze website helpt je op weg met elke minder of meer bekende groente- of fruitsoort. Ook krijg je een wekelijkse nieuwsbrief met leuke receptjes en tips.

Ik ben een pendelstudent, zijn de pakketten van Mizuna dan iets voor mij?
Natuurlijk, het fruitpakket is ideaal voor pendelstudenten. In een handige papieren zak, heb je een gevarieerde portie fruit voor de hele week. Er zitten meer dan 10 stukken fruit zitten in het pakket.

Een pakket bestellen bij Mizuna, hoe werkt dat precies?
Eén week op voorhand bestel en betaal je het pakket. De volgende maandag ligt het pakket klaar op één van onze drie afhaalpunten. Je kan via onze website bestellen en via overschrijving betalen. Maar ook op het afhaalpunt kan je een (nieuwe) bestelling plaatsen, waar je dan ter plekke cash betaalt.

Waar en wanneer kan ik mijn pakket afhalen?
Op maandagnamiddag in studentenhuis de Therminal (17h00 tot 18h30), in home Vermeylen (14h00 tot 18h00 ) of op campus Coupure (15h30 tot 17h00). Meer informatie over de afhaalpunten, klik hier.

Is Mizuna een succes bij studenten?
We hebben meestal rond de 150 pakketten.

Maak elke week kans op een gratis pakket door mee te doen met onze wedstrijd op onze facebookpagina.

Het mizuna-vrijwilligersteam is continu op zoek naar versterking. Vrijwilligers studeren af, komen en gaan, we worden steeds groter en willen steeds meer verwezenlijken. Zin om je te engageren? Kom eens horen bij de vrijwilligers van Mizuna op het wekelijks afhaalpunt of stuur een mailtje naar voorzitter@mizuna.be.