Appel

Photo by Susanne Nilsson . CC BY-SA 2.0 . custom edges

De appel wordt al duizenden jaren geteeld. Het zijn de oude Grieken en Romeinen die ze vanuit Centraal-Azië, langs de zijderoute, zouden hebben ingevoerd in onze contreien. Via de kolonisaties werden appels dan weer in het Amerikaans en Afrikaans continent verspreid. Onze 'eigen' rassen worden pas sinds de 19e eeuw geteeld. Nu zijn er zo'n 7000 verschillende soorten appels gekend: ze variëren in zoet- en zuurtegraad, in vorm en in grootte.

Appels worden overigens het hele jaar door verkocht ondanks dat ze slechts gedurende een kleine periode geoogst kunnen worden. Dit is te wijten aan de koelmethode, in industriële koelcellen is het zuurstofgehalte lager dan onder natuurlijke omstandigheden met als gevolg dat de appels beter bewaard kunnen worden.

Soep: 
» Pompoensoep met appel en curry lekker van bij ons recept
» Pastinaaksoep met appel één recept
Hoofdgerecht: 
» Tempeh met appeltjes en rozijnen de wassende maan recept
» Risotto met knolselder, rucola en appel mizuna recept
» Milde curry met kip en appel zin in meer   recept
Dessert: 
» Appeltjes uit de oven touchworld recept
» Appelcrumble taart hapjes princes recept
» Oma's appeltaart njam recept
» Appelcake all recipes recept
» Appelmuffins met kaneel één recept
» Appelcake met speculoos lotus bakeries recept
» Pannenkoeken met appel jeroen meus recept
» Confituur met appel en kaneel candico recept
» Appelflap mijn receptenboek recept