Risotto met geroosterde spruitjes uit de oven

Je kunt heel wat met spruitjes doen, meestal maak je een roerbak met appel en gember of met ajuin mee. Rooster eens je spruitjes in de oven. Het geeft een andere smaak aan je spruiten dan bij een roerbak. Indien je geen oven hebt, kun je de spruiten gaar stoven in de pan.

Ingrediënten
Spruitjes
2 sjalotten
3 knoflookteentjes
250gr risottorijst
Peper en zout
700ml groentebouillon
Olijfolie
[glas witte wijn – een hand Parmezaanse kaas]

- Verwarm de oven op 200°
- Was en snij de spruitjes in twee en leg ze in een ovenschaal, snij de twee van de drie knoflookteentje in twee en leg ze ook in de ovenschaal. Besprenkel het geheel met een goede scheut olijfolie en meng eens goed. Steek de ovenschaal in de oven voor +/-30 minuten tot de spruiten beetgaar zijn. Roer soms eens.
- Snij de sjalotten en teentje look fijn en stoof ze op een laag vuurtje met een scheut olijfolie. Voeg de rijst toe, zorg dat de rijst goed gemengd is met de olijfolie. Indien een glas witte wijn wilt toevoegen, voeg dan erna de wijn toe. Laat de wijn verdampen en voeg dan pas een eerste scheut groentebouillon toe.
- Roer de rijst regelmatig en voeg een nieuwe scheut groentebouillon toe als het vocht opgenomen is. Herhaal tot de rijst gaar is.
- Roer de spruitjes onder de risotto (samen met de Parmezaanse kaas en klont boter). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je kunt ook de spruitjes uit de oven nadien besprenkelen met balsamicoazijn. Dit geeft hun een frisse smaak.
Tip: Probeer eens dit recept met spruitjes uit: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R419302/spruitjestaart-met-vegetar...
Tip: Een verse bouillon kun je al maken met groenteafval (schillen of de groene bladeren van de prei) en zout.